Miért érdemes radardetektort használnunk?

 

 

műszaki leírás

 

jogszabály esélyek

A radardetektorok, a közlekedési sebességmérő eszközök (ún.: traffipax) előrejelzésére szolgáló eszközök. Működési rendszerük szerint megkülönböztetünk radarelvű, lézerelvű, illetve tachográf rendszerű sebességmérő készülékeket. Még az első két kategória előrejelzése lehetséges, addig a tachográfokat, mivel ezek az eszközök nem bocsátanak ki sem rádió, sem fényhullámokat, csak vizuális megfigyelés alapján lehet kiszúrni, miután belenézve a visszapillantóba a mögöttünk haladó autó szélvédője mögött mindenféle műszaki eszközök láthatók.

Ezen az oldalon az előre jelezhető 'traffipaxokkal' foglalkozunk termékeink kapcsán.
 

Miért érdemes radardetektort használnunk?

Mert ezekkel az eszközökkel jobb esélyünk van elkerülni a sebességtúllépésből eredő közlekedési bírságokat, a jogosítványunk pozíciója biztosabb az autóstáskánkban.

Eszközeinket kifejezetten a magyar piacra gyártattuk, és ellentétben a feketén behozott detektorokkal, ezek az eszközök képesek a hazai heterogén összetételű sebességmérő készülékpark teljes spektrumát előre jelezni.
Termékeink műszaki paraméterei elérik és meghaladják a High-End készülékek mutatóit, az áraink viszont bárki számára elérhetővé teszik detektorainkat.

Miért ilyen 'olcsók' ezek a detektorok más készülékekhez képest?

Jelenleg Magyarországon már más gyártók készülékei is megjelentek más cégek gondozásában. Ezek a készülékek elindulnak a távol keleti OEM gyártótól a 'nagynevű' megrendelőhöz 50-70 USD áron, hogy megjelenjenek a 'nagynevű gyártónál' 200-400 USD-ért, majd innen behozva feltűnjenek a hazai piacon 180.000-230.000 Ft-os horribilis áron várva vevőjüket. Ha tennénk egy gyárlátogatást ezeknél a 'nagy neveknél', meglepődve tapasztalnánk hogy effektív termelés, egy-két céget kivéve, nem folyik, hiszen OEM-ben gyártatják termékeiket, és sok esetben ugyanazt a 'beltartalmú' készüléket vásárolhatjuk meg sokszoros áron.

Valóban ennyivel többet érnek ezek a termékek?

Természetesen nem! A detektorok egyik legfőbb paramétere az érzékenysége, melyet dBm/cm2 mértékegységben határoznak meg és ez egy viszonyszám, amely meghatározza, hogy mekkora az a 1 cm2 felületen beérkező legkisebb sugárzási teljesítmény, amely jelzésre készteti detektorunkat. Ha az általunk forgalmazott készülékek érzékenységi adatait összehasonlítjuk a drága készülékek adataival, láthatóvá válik, hogy termékeink sok esetben lekörözik a nagy neveket. Nem véletlen tehát, hogy a nagy nevek promóciós oldalain elsőrendű helyet kap a kevésbé lényeges tulajdonságok hangsúlyozása, viszont alapvető adatokat, mint amilyen a vételi érzékenység, 'elfelejtenek' megemlíteni. Ezért úgy döntöttünk, hogy a mi oldalainkon, minden termékünk mellett szerepelni fognak a rendelkezésünkre álló fontos adatok, és a könnyebb választás kedvéért egy összehasonlító táblázatban foglaljuk össze a saját forgalmazású, és néhány 'nagy név' termékeinek érzékenységi adatait.