Mezőgazdasági szállítószalagok

A 70 - es, 80 - as években terjedt el a hazai mezőgazdasági üzemekben, a volt NDK - ban gyártott FORTSCHRITT az un. "mindenfelhordó" szállítószalag család. Köztudottan a két német állam egyesülése után a gép és az alkatrész árak többszörösére ugrottak. Ebből következik, hogy a megmaradt és újonnan képződött mezőgazdasági vállalkozások a régi "félreállított" szalagok felújításával gazdaságosabban jutnak termelőeszközhöz. Ezen felújításban szeretnénk segítségül lenni az általunk német alapanyagból német és amerikai technológiával készített szállítószalagokkal melyek árai igazodnak a hazai viszonyokhoz.

Alapanyag tulajdonságai

Ezeket a PVC heveder alapanyagokat kifejezetten mezőgazdasági termények felhordására fejlesztette ki a gyártó. A speciális PVC anyag mely a szalagot borítja és a szövetvázat beágyazza megfelel az általános higiéniai követelményeknek, tulajdonságai alapján ellenáll az időjárás viszontagságainak és az erős mechanikai terhelésnek. Az említett jellemzők miatt rendkívül alkalmas gabonafélék és egyéb hasonló anyagok szállítására a betakarítási időszak alatt, a későbbi raktári munkálatok alatt, illetve feldolgozás meghatározott fázisai folyamán, beltéri és kültéri helyszíneken egyaránt.

ALAPANYAG ADATAI

NORMÁL

ERŐSÍTETT

szövetszám ( db )

2

2

fajlagos szakítószilárdság ( Nmm  -1)

160

240

Megengedett legnagyobb fajlagos terhelés ( Nmm  -1)

16

24

SD érték (relatív nyúlás)

8

12

fajlagos tömeg ( kg )

2,1

4

minimális dobátmérő ( mm )

50

90

Vastagság (mm)

2

4

Borítóanyag

PVC

PVC

Amennyiben a leírtakkal kapcsolatban további információra van szükségük, hívjanak bennünket, a már ismert 72/251-002-es telefon és faxszámon.

Heveder típusok:

1. osztott lapátozású

                       

2. "U" profillal felszerelt

                       

3. "X" típus

 

 

FORTSCHRITT ferdefelhordó szállítószalagok (sárga)

FORTSCHRITT ferdefelhordó szállítószalagok (zöld)

Adatkérő lap szállítóhevederhez ( .pdf fájl 363,5 k)

    (Acrobat Reader letöltése)